top of page
vis.jpg
houten bord

Tips

Wij hebben een aantal tips geselecteerd waardoor u nog meer van onze verse vis kunt genieten!

Kalme zee

Hieronder vindt u wat praktische links. Ideaal voor het opzoeken van recepten en/of het opdoen van ideeën, of voor algemene informatie.

Inspiratie op doen voor visrecepten? https://visrecepten.nl/

Links

Vis op ijs

Het is altijd lastig om in te schatten welke hoeveelheid vis je nodig hebt voor het bereiden van een maaltijd. Is iemand een grote eter of zijn kleinere hoeveelheden al genoeg? Hieronder een aantal richtlijnen op een rij:

  • Hele vis: 200-250 gram p.p.

  • Moten of Filet: 150-200 gram p.p.

  • Verse Mosselen: 1 kg p.p.

  • Gepelde Garnalen: 125-150 gram p.p.

  • Garnalen voor een coctail: 75-100 gram p.p.

Hoeveelheid vis per persoon?

Pack of Fish

Door vis goed te bewaren blijft de kwaliteit en smaak behouden. Vis is een vers product en daarom is het belangrijk om deze goed gekoeld te bewaren.

Wanneer u de gekochte vis dezelfde of volgende dag verwerkt in een gerecht bewaart u deze in de koelkast bij een temperatuur van max. 7 graden Celcius.

 

Wilt u de vis langer bewaren kunt u deze het beste in de vriezer leggen. De ingevroren vis kunt u tot 3 maanden bewaren zonder dat teveel verlies aan smaak.

Verse vis kunt u het beste zo vers mogelijk eten. Bewaar vis liever niet langer dan een dag, hooguit twee dagen. Haal bij ‘vuile’ vis altijd de ingewanden eruit. Op voorverpakte vis staat een uiterste houdbaarheidsdatum.

Hoe bewaar je een vis?

bottom of page